Republika Socjalistyczna Czesnoradu

Aktualności: Forum SMF zostało uruchomione!
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Autor Wątek: Proklamacja Rządu Tymczasowego  (Przeczytany 11596 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Włodzimierz Molotin

• Przewodniczący Rady Komisarzy Ludowych
  • Administrator
  • Zaawansowany użytkownik
Odp: Proklamacja Rządu Tymczasowego
« Odpowiedź #60 dnia: Kwiecień 18, 2022, 01:13:34 »
Robaczki w ziemiance (go popierają)
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 18, 2022, 01:16:02 wysłana przez Włodzimierz Molotin »

Komendant Makrela

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #61 dnia: Kwiecień 18, 2022, 01:17:02 »
A odczep się. Co mnie obchodzi że se tu sam w ziemiance siedzisz na tej swojej wyimaginowanej wyspie. Logiczne, nie ma kraju na danym terenie to se wzięliśmy i siedź cicho.
Widać, że Towarzysz wykazuję się postawą wybitnie imperialistyczną i kolonizatorską. Cicho siedzieć nie mogę - bo woła mnie sprawiedliwość.

Towarzyszu, przestańcie pierdolić. Insulia i Voxland to jeden kraj, więc się nie liczy takie głupie wyliczanie. Proszę wskazać konkretne osoby ze środowisk bialeńskich, sarmackich, rotryjskich i MURATYCKICH, które was wspierają. Ale nie tak, że Towarzysz sobie powie więc tak musi być, tylko tak otwarcie, faktycznie pisząc gdzieś tam, że was wspierają. Ja chętnie zobaczę "rzeszę ludzi was wspierających".
Oczywiście, że nie mogę wskazać konkretnych osób sympatyzujących i wspierających sprawę - mogłoby to je narazić na niepotrzebne ryzyko.

Konkluduję negocjacje na dziś. Do zobaczenie wkrótce.
Komendant Makrela

Włodzimierz Molotin

• Administrator
« Odpowiedź #62 dnia: Kwiecień 18, 2022, 01:18:14 »
Żegnam i nie do zobaczenia.
      Włodzimierz Molotin

Joahim von Ribertrop

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #63 dnia: Kwiecień 18, 2022, 12:19:11 »
Tu miał być wstęp. Ale mi się zamknęła karta. I wstęp był znikł. To wszystko wina Delty.

Mam nadzieję że Komendant nie ma jeszcze bana, bo głupio byłoby poświęcić x czasu który można poświęcić na planowanie pogrążenia Mikroświata w Chaosie.

I reprezentuję legalnego Prezydenta Joahima von Ribentropa!
Legalnego Prezydenta? Ale czego?
Ostatni raz byłem Prezydentem... E... W zeszłym roku. Byłem Prezydentem ZPViW. Ale już nim nie jestem.
Może wygrałem jakieś wybory bez mojej wiedzy? Nie no, to niemożliwe, ja wiem wszystko wcale nie.
A było posłuchać Any i tyle nie pić!
A szkoda że Joahima von Ribertropa teraz nie ma, bo świetną teraz ciętą ripostą by zarzucił. XD
Nawet mnie zapraszają do tej inby! Jak miło!
My mamy wsparcie z zagranicy - wspiera nasz Insulia, Voxland,
Rząd Insulijski wciąż pracuje nad komunikatem w tej sprawie. Myśl przewodnia: "To nie my to Muratyka (bo ktoś musi być winny)".
Tylko jakąś świeżą mapę, nie sprzed 7 lat.
Takie trochę samozaoranie, bo Was też nie ma na żadnej świeżej... Starych zresztą też.
Ależ sam Waksman stwierdził, iż Kucelgrad to trup.
...i nie oznaczył go na mapie? Dajcie spokój, to jest chujowy argument. Waksman też nie zawsze zaznacza(ł) prawdę na swoich mapach.
Oczywiście nie wyklucza to tego, że Kucełgrad nie był oznaczany, gdyż po prostu nie istniał.
Mimo to odpowiem - można powiedzieć, mamy kontakty (pewnego rodzaju) z Voxlandem. Warto też zaznaczyć, że sam Czesnorad nie ma zbyt rozwiniętych stosunków z innymi państwami.
W pewnym sensie pierwsze zdanie jest prawdą. Drugie jest za to prawdą w stu procentach.
Podstawową rzeczą w istnieniu mikronacji jest uznanie przez państwa na np. Nordacie i znalezienie się na mapach międzynarodowych.
Gówno prawda, podstawową rzeczą w istnieniu mikronacji jest istnienie jej forum.
A jeżeli macie "pewnego rodzaju" kontakty z Voxlandem, to niech teraz Ribertrop przyjdzie i to powie
Jak mówiłem wyżej w pewnym sensie te kontakty są... Przecież ich wyzywamy i przemówienia o nich chcemy wygłaszać i VALF na nich wysłać... Słowo klucz to jest jednak W PEWNYM SENSIE. Bo kontaktów w stylu "uznajemy ich i mamy traktat" - takich to ni ma.
No chyba że zrobił je Kaiser i nic mi nie powiedział, ale szczerze w to wątpię.
Insulia i Voxland to jeden kraj
Westland i Insulia to też jeden kraj, a i tak pisaliście o ataku Westlandu...

Ja tu jeszcze wrócę!

Włodzimierz Molotin

• Administrator
« Odpowiedź #64 dnia: Kwiecień 18, 2022, 12:43:36 »
Takie trochę samozaoranie, bo Was też nie ma na żadnej świeżej... Starych zresztą też.
Ciekawe czemu, może bo RSC nie istnieje od 7 lat i obecnie dążymy do uznania na arenie międzynarodowej i pojawienia się na mapie.

Gówno prawda, podstawową rzeczą w istnieniu mikronacji jest istnienie jej forum.
Czyli wystarczy aby było ledwo żywe forum, nigdzie nie widoczne, z jednym człowiekiem?

Robert Drenin

• Wiceprzewodniczący Rady Komisarzy Ludowych
  • Administrator
  • Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #65 dnia: Kwiecień 18, 2022, 13:38:38 »
...i nie oznaczył go na mapie? Dajcie spokój, to jest chujowy argument. Waksman też nie zawsze zaznacza(ł) prawdę na swoich mapach.
Oczywiście nie wyklucza to tego, że Kucełgrad nie był oznaczany, gdyż po prostu nie istniał.
Fakt, że nie umieszczenie państwa na mapie, nie wiąże się z upadkiem narodu. Jednakże ostatnie wiadomości były w 2020 roku w Kucełgradzie, a potem raz pojawiła się w 2021 roku wiadomość, aby napisać tylko "Za". Natomiast wiadomości ostatnie są z marca i kwietnia tego roku 2022 i są to wiadomości konkretnie Makreli, nie licząc Ścierkowa, który zajrzał tam i napisał jedną wiadomość. Czy zatem przed dołączeniem Makreli można było mówić o upadku Kucelgradu?
Nie powiedziałbym też dokońca. Fakt, że umieszczenie na mapie nie wiąże się z istnieniem nacji, jednakże samo posiadanie forum nie powinno się również z tym wiązać. To by oznaczało, że mase innych narodów, które mają obecnie fora, również istnieją i zatem mogą rościć sobie tereny. Przykładowo taki Siedmiogród. Zatem tych terenów również nie można przejąć bo istnieje forum tego narodu? Moim zdaniem podstawą istnienia narodów jest aktywność obywateli na forum, aby chociaż raz na miesiąc była jedna wiadomość. A w Kucelgradzie ta aktywność właśnie zanikła.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 18, 2022, 13:40:48 wysłana przez Robert Drenin »

Joahim von Ribertrop

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #66 dnia: Kwiecień 18, 2022, 14:35:00 »
Teraz to się naprawdę wkurwiłem.

KTÓRY PIERDOLONY ZJEB ŚMIAŁ CHOĆBY TKNĄĆ MOJE FORUM BEZ JAKIEJKOLWIEK PRÓBY KONTAKTU ZE MNĄ? PYTAM SIĘ ZJEBY?!

Aż się będzie tam trzeba lognąć.

Ciekawe czemu, może bo RSC nie istnieje od 7 lat i obecnie dążymy do uznania na arenie międzynarodowej i pojawienia się na mapie.
Kucełgrady mogą użyć tego samego argumentu.
Czyli wystarczy aby było ledwo żywe forum, nigdzie nie widoczne, z jednym człowiekiem?
W cywilizowanych światach takich jak Micra to starczy nawet sama strona na wiki!
Ale tak, w niecywilizacji zwanej Pollinem starczy takie coś. Czy taka mikro ma za to moralne prawo (bo prawo do inby jest jednak w pewnym sensie przyrodzone, rozkręcić ją może każdy) kłócić się z aktywniejszymi mikro o ziemię... To inna sprawa.

Czy zatem przed dołączeniem Makreli można było mówić o upadku Kucelgradu?
A można, jak najbardziej, jeszcze jak.
To by oznaczało, że mase innych narodów, które mają obecnie fora, również istnieją i zatem mogą rościć sobie tereny.
Tu może źle ująłem - nie tyle samo posiadanie forum, ile właśnie forum z minimalną aktywnością.

Włodzimierz Molotin

• Administrator
« Odpowiedź #67 dnia: Kwiecień 18, 2022, 14:44:48 »
Kucełgrady mogą użyć tego samego argumentu..
Lecz oni nie dążą do tych rzeczy

Robert Drenin

• Administrator
  • Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #68 dnia: Kwiecień 18, 2022, 14:48:00 »
KTÓRY PIERDOLONY ZJEB ŚMIAŁ CHOĆBY TKNĄĆ MOJE FORUM BEZ JAKIEJKOLWIEK PRÓBY KONTAKTU ZE MNĄ? PYTAM SIĘ ZJEBY?!
A co się wydarzyło?

Joahim von Ribertrop

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #69 dnia: Kwiecień 18, 2022, 14:52:56 »
A co się wydarzyło?
http://nowy-kucelgrad.mojeforum.net/forums.php

To się wydarzyło.

Tak, to jest forum które założyłem w 2020. Po co? Idk, z jakiegoś powodu stwierdziłem, że zrobienie Kucełgradu będzie fajne. Ale szybko mi się to znudziło (pisanie sam dla siebie jest... Nudne) i projekt porzuciłem. Wróciłem do niego tylko raz w 2021 ("za"), a potem już rzuciłem zupełnie. A teraz... No.

Wkurza mnie po prostu samo takie zachowanie, bo podobną rzecz widziałem już na forum DRR, gdzie ktoś się srał o rzekomy brak władz (gdy te władze były, ale DRR był po prostu w Voxlandzie). No i no.

Komendant Makrela

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #70 dnia: Kwiecień 18, 2022, 14:55:37 »
Właśnie o tym mówiłem, Towarzyszu Ribentrop! Ja was dalej uważam za legalnego Prezydenta, dlatego was powołałem do Rządu Tymczasowego.

Joahim von Ribertrop

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #71 dnia: Kwiecień 18, 2022, 14:56:57 »
LagMózgu.exe

Ta rozkmina nabiera teraz nowego sensu...

Może ja się już lepiej zamknę.

Robert Drenin

• Administrator
  • Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #72 dnia: Kwiecień 18, 2022, 14:57:58 »
A to ciekawe. Makrela zatem dołączył na forum, które założyłeś i jakieś inne osoby. Ciekawy zwrot akcji.

Włodzimierz Molotin

• Administrator
« Odpowiedź #73 dnia: Kwiecień 18, 2022, 14:59:01 »
Z moich obserwacji wygląda to tak, że ludzie są zmuszani podejmować się danych im funkcji.

Robert Drenin

• Administrator
  • Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #74 dnia: Kwiecień 18, 2022, 15:00:15 »
Można po części do takiego wniosku dojść. Chociażby z Xawerym Królikiewiczem sprawa.

BloQcs design by Bloc
SMF 2.0.6 | SMF © 2013, Simple Machines
Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum
croissanta js2001 cybersteam turetia magicznyswiat