Republika Socjalistyczna Czesnoradu

Aktualności: Forum SMF zostało uruchomione!
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Autor Wątek: Proklamacja Rządu Tymczasowego  (Przeczytany 11599 razy)

Włodzimierz Molotin

• Przewodniczący Rady Komisarzy Ludowych
  • Administrator
  • Zaawansowany użytkownik
Odp: Proklamacja Rządu Tymczasowego
« Odpowiedź #45 dnia: Kwiecień 17, 2022, 23:36:33 »
A może towarzysz oświeci nas jakie kontakty międzynarodowe posiada państwo kucelgrad.

Albert Fryderyk de Espada

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #46 dnia: Kwiecień 17, 2022, 23:38:09 »
To znaczy jeżeli Kucelgrad istnieje to niech sobie wraca do siebie na forum o ile takie istnieje a nie zawraca nam głowę.

Włodzimierz Molotin

• Administrator
« Odpowiedź #47 dnia: Kwiecień 17, 2022, 23:38:56 »
I przyśle nam link do tego forum.

Waksman

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #48 dnia: Kwiecień 18, 2022, 00:30:13 »
To, że nie ma nas na mapie to nic nie znaczy - mapy kłamią. Pan Wakssman nic nie wie o Kucelgradzie, to co mówi wynika tylko z niewiedzy, w tym temacie Pana Wakssmana. Republika Nowego Kucelgradu istnieje! Tylko ma małe problemy.

"Wakssman"? Brzmi jak Novak albo Harlin. Kinda smutne, że takie bezmózgi istnieją. Idź pan się zajmij czymś pożytecznym, a nie trujesz dupę porządnym ludziom. Tfu.

Komendant Makrela

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #49 dnia: Kwiecień 18, 2022, 00:46:49 »
Towarzysze, czas na odpowiedź.
1. Towarzyszu Molotin - wasze pytanie uważam za w zasadzie bezzasadne - państwo nie musi koniecznie nawiązywać stosunków z innymi państwami. Mimo to odpowiem - można powiedzieć, mamy kontakty (pewnego rodzaju) z Voxlandem. Warto też zaznaczyć, że sam Czesnorad nie ma zbyt rozwiniętych stosunków z innymi państwami. Z tego co wiem - uznaje was jedynie Magnifikat, i od bardzo niedawna bratacie się z Muratyką.
2.Towarzyszu de la Espada -  Czesnorad NIELEGALNIE zajął i skolonizował terytorium Nowego Kucelgradu. Tak, więc oczywiście, że spotyka się to z reakcją.
3. Towarzyszu Molotin - o przekazanie linku do forum prosimy Towarzysza Ścierkowa
4. Panie WakSSman - prosimy o zachowanie elemetarnych zasad szacunku. Jednocześnie dementuję - nie jestem ani Towarzyszem Novakiem, ani Towarzyszem Harlinem.

Dimitrij Ścierkow

• Komisarz Ludowy
  • Administrator
  • Użytkownik
« Odpowiedź #50 dnia: Kwiecień 18, 2022, 00:49:59 »
Dobrze, mogę tylko wiedzieć dlaczego ja mam przesłać link do forum?

Włodzimierz Molotin

• Administrator
« Odpowiedź #51 dnia: Kwiecień 18, 2022, 00:51:30 »
Podstawową rzeczą w istnieniu mikronacji jest uznanie przez państwa na np. Nordacie i znalezienie się na mapach międzynarodowych.

Komendant Makrela

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #52 dnia: Kwiecień 18, 2022, 00:54:12 »
Dobrze, mogę tylko wiedzieć dlaczego ja mam przesłać link do forum?
Dlatego, że ja Towarzysza o to proszę. A proszę go na podstawie tego, że wiem, iż ma on dostęp do forum, a nawet się na nim zarejestrował.

Podstawową rzeczą w istnieniu mikronacji jest uznanie przez państwa na np. Nordacie i znalezienie się na mapach międzynarodowych.
Na podstawie czego Towarzysz tak sądzi? W każdym razie jest to jedynie Towarzysza opinia, a nie jakieś obiektywne kryterium. Mógłbym się też spytać na jakich międzynarodowych mapach znajduje się Republika Socjalistyczna Czesnoradu.

Dimitrij Ścierkow

• Komisarz Ludowy
  • Administrator
  • Użytkownik
« Odpowiedź #53 dnia: Kwiecień 18, 2022, 00:58:39 »
Czyli to jednak wy... Rzeczywiście macie forum jednak jest tam tylko jedna aktywna osoba, a na odpowiedź czekałem 5 dni. Wydaję mi się, że tak powalająco aktywne forum może nie wystarczać do uznania na arenie międzynarodowej przez inne kraje.

Robert Drenin

• Wiceprzewodniczący Rady Komisarzy Ludowych
  • Administrator
  • Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #54 dnia: Kwiecień 18, 2022, 00:59:43 »
Mimo to odpowiem - można powiedzieć, mamy kontakty (pewnego rodzaju) z Voxlandem. Warto też zaznaczyć, że sam Czesnorad nie ma zbyt rozwiniętych stosunków z innymi państwami. Z tego co wiem - uznaje was jedynie Magnifikat, i od bardzo niedawna bratacie się z Muratyką.
Panie! Weź pan niemydl mi tu oczu, bo się zdenerwuje. Fakt, że Czesnorad ma uznanie tylko Magnifikatu, a co do Muratyki to są plany stworzenia wspólnego forum, jednakże weź pan se idź, bo wasze uznanie w świecie znikło wraz z waszą aktywnością. A jeżeli macie "pewnego rodzaju" kontakty z Voxlandem, to niech teraz Ribertrop przyjdzie i to powie, bo jak narazie ten twój pseudo-ksiądz w Rządzie Tymczasowym podaje to pod wątpliwość wasze jakiekolwiek kontakty w świecie. Poza tym na WASZYM forum jest tylko i wyłącznie jedna osoba, która magicznie pojawiła się od marca tego roku, a potem u nas w kraju. Kucelgrad jest przeszłością, tak jak Ludowa Republika Siedmiogrodu lub wiele innych nacji.

Komendant Makrela

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #55 dnia: Kwiecień 18, 2022, 01:05:01 »
Czyli to jednak wy... Rzeczywiście macie forum jednak jest tam tylko jedna aktywna osoba, a na odpowiedź czekałem 5 dni. Wydaję mi się, że tak powalająco aktywne forum może nie wystarczać do uznania na arenie międzynarodowej przez inne kraje.
Towarzyszu - aktywność nie jest duża, ale jakaś jest. Była w 2020, 2021 i 2022. 5 dni - to nie jest długi okres. Proszę sobie zobaczyć na aktywność np. w Wandystanie, to jak państwo jest aktywne nie ma nic do rzeczy. I lepiej się nie kierować tylko tym kryterium - państwo nasze istnieje, mimo malej aktywności na tym forum. Zresztą nie będzie to już docelowo nasze miejsce działania, myślę nad innym miejscem gdzie będziemy działać, to forum należny tylko potraktować w ramach znaku, że Republika Nowego Kucelgradu istniała i działała, choć niezbyt aktywnie.

[...] bo wasze uznanie w świecie znikło wraz z waszą aktywnością. [...] Kucelgrad jest przeszłością, tak jak Ludowa Republika Siedmiogrodu lub wiele innych nacji.
1. Uznanie nie ma żadnego znaczenia.
2. Kucelgrad nie jest przeszłością. Republika Nowego Kucelgradu dalej istnieje.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 18, 2022, 01:08:10 wysłana przez Włodzimierz Molotin »

Włodzimierz Molotin

• Administrator
« Odpowiedź #56 dnia: Kwiecień 18, 2022, 01:07:04 »
To odczep się pan. Jak tak ci nie zależy na sprawach międzynarodowych to se siedź sam na tym forum i nam się tu nie wciskaj.

Komendant Makrela

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #57 dnia: Kwiecień 18, 2022, 01:08:59 »
To odczep się pan. Jak tak ci nie zależy na sprawach międzynarodowych to se siedź sam na tym forum i nam się tu nie wciskaj.
Towarzyszu, kwestia terytorium Republiki Nowego Kucelgradu, nie jest dla nas sprawą wyłącznie międzynarodową, jest - dość oczywiście - sprawą wewnętrzną przede wszystkim.

Włodzimierz Molotin

• Administrator
« Odpowiedź #58 dnia: Kwiecień 18, 2022, 01:10:50 »
A odczep się. Co mnie obchodzi że se tu sam w ziemiance siedzisz na tej swojej wyimaginowanej wyspie. Logiczne, nie ma kraju na danym terenie to se wzięliśmy i siedź cicho.

Waksman

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #59 dnia: Kwiecień 18, 2022, 01:12:21 »
Nie chcę nic mówić xD
Znaczy, Nowy Kucelgrad to wspaniałe państwo z ponad 7-letnimi tradycjami! I Towarzysz Ribertrop był (i jest!) Prezydentem Nowego Kucelgradu, nigdy się nie zrzekł tej funkcji. My mamy wsparcie z zagranicy - wspiera nasz Insulia, Voxland, a także środowiska bialeńskie, sarmackie, rotryjskie, muratyckie, wspiera nas ludność miejscowa. Jesteśmy jedynym legalnym rządem na tym terytorium

Towarzyszu, przestańcie pierdolić. Insulia i Voxland to jeden kraj, więc się nie liczy takie głupie wyliczanie. Proszę wskazać konkretne osoby ze środowisk bialeńskich, sarmackich, rotryjskich i MURATYCKICH, które was wspierają. Ale nie tak, że Towarzysz sobie powie więc tak musi być, tylko tak otwarcie, faktycznie pisząc gdzieś tam, że was wspierają. Ja chętnie zobaczę "rzeszę ludzi was wspierających".

BloQcs design by Bloc
SMF 2.0.6 | SMF © 2013, Simple Machines
Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum
best polskierpgbywariat regteam naszaklasa turetia