Towarzyszki i Towarzysze, Ludu Pracujący miast i wsi. To właśnie dziś nadeszła ta wiekopomna chwiła, aby spełnić marzenia robotniczo-chłopskiej rzeszy sympatyków sportu, o naszym własnym socjalistycznym współzawodnictwie w rozgrywkach futbolowych!
Ale, zacznijmy od początku. Swego czasu, zwróciło sie do mnie grono przodowników pracy z mojej okolicy (Beregradu), z zapytaniem o możliwość przystąpienia do współzawodnictwa międzynarodowego, jakiejś sportowej brygady z naszego kraju. Pospiesznie przejrzawszy znane mi ligi futbolowe mikroświata, z przykrością stwierdziłem, że zrzeszająca federacje krajowe -
Liga MUP, jak i również burżuazyjne ligi klubowe,
Królewska i
Sarmacka, rozpoczęły już swoje rozgrywki i ewentualne dokooptowanie naszych drużyn, jest w tej chwili niemożliwe.
Tak więc, nie pozostaje nam nic innego, jak stworzyć swoją własna formę współzawodnictwa. Jak zapewne wszyscy wiedzą, rozgrywki futbolowe w mikronacjach odbywają się na platformie
X11 i minimalna liczba drużyn wymaganych do utworzenia ligi wynosi 6. Ciężka sprawa, można by powiedzieć. Jak znaleźć tylu pasjonatów, w tak małym kraju? Powiem krótko, jest to niemożliwe bez zewnętrznej pomocy. Jednak, jak by to ujął towarzysz Lenin: dajcie mi problem, a znajdę rozwiązanie.
Pokrótce plan jest taki.
Jeśli jesteście gotowi Towarzysze, podjąć się nowego socjalistycznego wyzwania w sportowej rywalizacji, to gorąco zapraszam. Jeśli macie jakichś przyjaciół w zaprzyjaźnionych krajach i zdołacie ich nakłonić do wspólnego współzawodnictwa, to jeszcze lepiej. Gdyby, jednak zdarzyło się że, nie uda się nam zgromadzić wystarczającej liczby chętnych, to też nie widzę problemów. Do prowadzenia naszych drużyn proponuję zatrudnić innostrańców spoza mikronacji. Także, bez względu na przeciwności burżuazyjnych imperialistów, próbujących rzucać naszej socjalistycznej Ojczyźnie kłody pod nogi,
Czesnoradzka Liga Piłkarska wystartuje za jakieś 2 tygodnie!
To jak Towarzysze, pomożecie?
X11: http://www.xperteleven.comID ligi:
461896Link zaproszenia do ligi: http://www.xperteleven.com/?lid=461896